ESIINTYJÄT JA OHJELMA

Lasten Festarit järjestetään lauantaina 3.8.2019 klo 10-16 Helsingissä. Tapahtumapaikka on ja Hesperian puisto Töölönlahdella, Oopperan edusta ja osa Oopperan sisätiloista.

Lavaesiintyjien lisäksi festareilta löytyy lapsille tekemistä koko päiväksi. Viihtyisässä puistoympäristössä voi kokeilla monenlaista toimintaa kuten puuharatoja, ohjattuja liikuntatuokioita, laulua, soittoa, askartelua ja paljon muuta. Lisäksi festarialueella voit tavata erilaisia hahmoja.

Vuoden 2019 teemana on Lastenkulttuurikarnevaali!

ohjelma lauantaina 3.8.2019

Lasten Festareilla 2019 on kolme lavaa: Päälava, Amfiteatterin lava ja lasten oma Open Stage, joten esityksiä löytyy moneen makuun eri puolilla aluetta. Lisäksi ilma-akrobatia näytös esitetään Blind Gut Comapanyn Sirkuspuu-telineellä. Tänä vuonna ohjelmamme jalkautuu myös alueelle, esimerkiksi MIMI ja KUKU seikkailevat Hesperian puistossa ja Taiga-Maton satuteltassa pääsee kuulemaan siperialaisia kansansatuja!

Ohjelmaa perheen pienimmille

Maaemon Voima järjestää Oopperatalolla
vauva- ja taaperosirkushetkiä sekä vauvahieronta- ja satuhierontatuokioita.

Muuta kivaa koettavaa vauvoille ja taaperoille (päivitetään kun ohjelmaa vahvistuu lisää):

  • Open Stage -lavalle voi päästä halutessaan esiintymään
  • Monenlaisia maskotteja on tavattavissa ympäri aluetta
  • Taiga-Matto satuteltassa pääsee kuuntelemaan satuja

Näytteilleasettajalistaus ja esiintyjien esittelyt 2019 päivitetään tähän kevään aikana


Tapahtuman monipuolisesta tarjonnasta on mahdollisuus valita mieluisimmat aktiviteetit noin 50:stä pisteestä. Tapahtumassa on vuosittain monipuolisesti tekemistä lapsille ja lapsenmielisille niin liikunnan, taiteen kuin muunkin kulttuurin saralla. Jokainen alueella oleva näytteilleasettaja tarjoaa lapsille mukavaa tekemistä, kuten kierrätyspelin, askartelua tai muuta puuhaa.


Pidätämme oikeuden ohjelma- ja aikataulumuutoksiin.Esiintyjät 2018

Kengurumeininki

Maamme pomppuykköset, Kengurumeininki, esiintyy Lasten Festareilla! Kengurumeingin toiminallisessa konsertissa pomppii innolla mukana niin lapset kuin aikuisetkin.


Bändin lisäksi lavalla vilistävät useat ystävykset. Kengurun lisäksi voi törmätä vaikkapa aarretta etsivään Kapteeni Koukkuun. Intiaanipäällikkö Heiluva Hammas opettaa lapsille sadetanssin salat, yksinäinen peikko etsii ystävää ja astronauttikoira Musti tahtoo avaruuteen.

www.kengurumeininki.fi

Mimi ja Kuku

Mimin ja Kukun dynaaminen show saa jokaisen heittäytymään mukaan leikin iloon ja löytämään oman sisäisen joogamaisterinsa!

Mikä on sinun oma lempieläimesi? Haluaisitko oppia liikkumaan kuin hän ja puhumaan hänen kieltään?
Tule kokeilemaan Mimi-prinsessan aurinkolintubalettia, testaa voimiasi gorillapainissa ja auta Kuku-leijonaa parantamaan pieni, surullinen kultakalansa.

Heittäydy mukaan villiin musiikkijoogaseikkailuun, koska Sinä osaat! Olet kaikkien eläinystäviemme supersankari!

Sopii 0-120 -vuotiaille.

www.mimijakuku.fi


Jättisaippuakuplaryhmä Ruffle Army

Ruffle Army taikoo Lasten Festareilla monimetrisiä, kauniita jättisaippuakuplia lasten ja aikuisten iloksi.

Sateenkaaren väreissä kimmeltävät
jättikuplat tarjoavat ihanan hetken satumaailmassa. Tänä vuonna Ruffle Army tuo Lasten Festareille näyttävän kolmen kuplattaren show'n, jonka tuhansissa kuplissa riittää ihmeteltävää!

www.rufflearmy.fi

ROSKABAREE Koko perheen roskashow


RosKabaree-kierrätyssirkus vie sinut jännittävälle matkalle kierrätyksen maailmaan. Pääset kuuntelemaan ja laulamaan kierrätyksestä ja kestävästä kehityksestä kertovia lauluja ja hämmästymään Professori Bluffon kierrätysaiheista taikatempuista RosKabaree-shown aikana.
Esityksessä tutustut myös Uretanian muovimaasta löydettyyn 4R-Muovinsyöjä-örkkiin, joka hirmuisesti ahmii muovipusseja ja kakkii uusiomuovipapanoita.


www.kierrätyssirkus.fi
www.bluffo.fi

Sängynaluskansa Satujumppa


Lasten Festareilla jumpataan satujen tahtiin!

Jo aiemmilta vuosilta tuttu Ylivilkku Virtanen, satukansan kuningas, kutsuu sinut jumppaamaan kanssaan. Sängynaluskansa-kirjat on täynnä toimintaa, sillä vilkut ovat hyvin vilkkaita. Niinpä satujumpassa tanssitaan, hypitään, pompitaan, uidaan ja liidetään ilmojen halki! Tähän riemastuttavaan satujumppaan voivat osallistua kaikenikäiset.

www.sangynaluskansa.fi

Taikuri Paspartuu

Festarien illuusiovastaava Taikuri Paspartuu hämmästyttää, ilahduttaa ja osallistaa Lasten Festareiden yleisön taikuuden pyörteisiin.

Tule mukaan maagiseen showhun, jossa yleisön jäseniä pääsee myös mukaan lavalle oppimaan itse taikuutta!

LAsten festareiden maskotit

LAFE LAMMAS

Lasten Festareiden Lafe Lammas on rento tyyppi, joka innostuu helposti ja tykkää hullutella lasten kanssa.

Tule moikkaamaan Lafea Lasten Festareilla ja heittämään vaikkapa ylävitoset! Lafe on kaikkien lasten hyvä kaveri :)


ROSKISNALLE


Roskisnalle on Lasten Festareiden toinen virallinen maskotti. Roskisnalle kertoo lapsille ja vähän aikuisillekin, miten jokainen meistä voi huolehtia yhteisestä ympäristöstämme ja opettaa myös lapsille ympäristömme suojelun alkeita.

Tule juttelemaan Roskisnallen kanssa ympäristönsuojelusta, kierrättämisestä ja saamaan Roskisnallelta lämmin halaus!