Usein Kysytyt Kysymykset

Käytännön ohjeita festarivierailijoille

Miten pääsen perille?

Paikalle pääsee parhaiten kävellen tai julkisilla liikennevälineillä, ratikalla ja bussilla (kaikki Mannerheimintietä kulkevat ratikat ja bussit, Oopperan kohdalla kannattaa jäädä pois). Auton voi jättää Urheilustadionin läheisyyteen.

Missä Festarialue sijaitsee?

Festarialue on Helsingin Hesperian puisto ja Oopperatalon edusta. Erilaisia aktiviteettipisteitä on yli 50. Aikaa kannattaa siis varata alueella kiertelyyn.

Mistä löydän päivän ohjelman? Ketä tapahtumassa esiintyy?

Päivän ohjelma ja esiintyjien esittelyt löydät Ohjelma-sivulta. Lisätietoja mm. kumppaneidemme tarjoamista aktiviteeteista löydät Fb-sivuiltamme.

Onko festareilla ruokaa?

Kyllä! Festarialueella on useita ruokakojuja. Paikalta löytyvät ruokakojut voit tarkistaa ohjelma-sivuilta ja niiden sijainnit on merkitty kirjaimin festarikarttaan.
Piknik-alue on Oopperan alaovien edessä nurmialueella. Piknik-alueella voit levittää viltin ja istua nauttimaan omia eväitä.

Tarvitsenko korvatulpat mukaan?

Festarialueella soi musiikki ja vaikka äänentaso lasketaan lapsille sopivaksi, kannattaa korvat suojata esim. korvatulpilla tai -suojilla. Lavan edustalla musiikki on kuitenkin kovemmalla äänentoistolaitteiden takia.

Keskuspuiston nuorkauppakamarin kahvilasta voit myös ostaa korvatulppia.

Voiko rattaat ottaa mukaan?

Festarit ovat puistoalueella, joten rattaiden ja vaunujen kanssa voi helposti liikkua. Mikäli väkeä on paljon, niin olettehan kärsivällisiä. Sopu sijaa antaa!
Vaunuparkki löytyy Oopperan lipan alta eli Töölönlahden puoleisen sisäänkäynnin lähettyviltä. Ethän jätä arvoesineitä vaunuparkkiin, sillä emme pysty vahtimaan vaunuja koko tapahtuman ajan. Voit jättää vaunut ja tavarat vaunuparkkiin omalla vastuulla. Suosittelemme kantovälineitä vaunujen sijaan, mikäli mahdollista. Tämä helpottaa alueella liikkumista.
Muistakaa myös huolehtia omista tavaroistanne ja laukuistanne kulkiessanne festarialueella.

Entäs WC:t?

Vierailla on käytössä Oopperantalon ala- ja yläkerran WC-tilat. Kulku WC-tiloihin on Oopperatalon Töölönlahden puoleisista ovista. WC-tilat ovat auki klo 9.45–16.00. Lisäksi Hesperian puistossa on käytössä siellä normaalistikin oleva yleisö-WC. Oopperan WC-tiloista löytyvät myös vaipanvaihtopisteet, joihin Delipap on sponsoroinut ilmaisia Muumi-vaippoja vaipanvaihtotarpeisiin!
WC-sijainnit voit tarkastaa festarialueen kartasta.

Käteistä vai kortti? Onko kaikki ilmaista?

Kannattaa varata käteistä rahaa mukaan, alueella on tänä vuonna paljon ruokapisteitä, kahviloita ja herkkuja tarjolla! Myös joissakin kumppaneiden pisteissä voi olla jotakin ostettavaa.

Aktiviteetit Lasten Festareilla ovat pääosin maksuttomia.

Suojaa auringolta? Janottaako?

Varauduthan säänmukaisesti koska olemme ulkoalueella, jos paistaa aurinko niin ota mukaan aurinkosuojaa ja vettä. Jos sataa, niin sadevarusteet kannattaa ottaa mukaan.

Tapahtumassamme on myös vesipiste, jossa voit täyttää vesipullosi.

Lapsi/läheinen katosi, mitä teen? Menikö jotain hukkaan? Tarvitsetko ensiapua?

Kadoksissa olevia tavaroita ja lapsia voit tiedustella infopisteeltä. Tiedotamme löytötavaroista ja huoltajiaan etsivistä lapsista myös Facebookissa.

Ensiapua tarjoaa Uudenmaan ambulanssipalvelu, jonka piste löytyy Oopperan parkkipaikalta.
Turvallisuusvastaavamme tapahtumassa on Olli Lukkari, p. 0405736274.

Tapahtuma on savuton ja päihteetön

Lasten Festarit on savuton ja päihteetön tapahtuma. Tupakoithan siis tapahtuma-alueen ulkopuolella.

Tapahtuma-alueen kartta

Tapahtuma-alueen kartan löydät tästä.

Tapahtuma-alueella kuvataan

Festarialueella taltioidaan kesän kivointa tapahtumaa valo- ja videokuvaten. Lisäksi somessa saatetaan tehdä livelähetyksiä. Materiaalia voidaan käyttää jatkossa Lasten Festarien ja PuskaPromotionin markkinoinnissa. Festarialue on julkinen tila ja myös festarivieraat ja kumppanit todennäköisesti kuvaavat menoa ja meininkiä.

ota yhteys järjestyksenvalvontaan

Järjestyksenvalvonnan esimies ja turvallisuuspäällikkö tapahtumassa on Olli Lukkari. Hänet saa kiinni numerosta: 0405736274.

Ota yhteyttä turvallisuuspäällikköön, jos huomaat, että alueella jokin aiheuttaa turvallisuusriskin, siellä liikkuu esim. päihtyneitä, agressiivisesti käyttäytyviä henkilöitä tai jos löydät eksyneen lapsen.

Kuka tapahtuman järjestää?

Tapahtuman järjestävät Keskuspuiston nuorkauppakamari Helsinki ry ja PuskaPromotion yhteistyössä. Tapahtuman koordinoinnista vastaa PuskaPromotion, jonka mukana olo mahdollistaa tapahtuman entistä paremmat järjestelyt ja markkinoinnin kehittämisen. Keskuspuiston Nuorkauppakamari järjestää Lasten Festarit -tapahtuman yhtenä yhteiskuntaprojekteistaan. Keskuspuiston Nuorkauppakamari on aktiivisten nuorten aikuisten kontaktiverkosto, joka tarjoaa elämyksiä, ystäviä, oppimista ja mahdollisuuksia vaikuttaa. Helsingin ja koko pääkaupunkiseudun suurin nuorkauppakamari KePu tarjoaa monipuolista toimintaa jäsenilleen erilaisten tapahtumien, koulutustilaisuuksien ja juhlien muodossa.

Projekteissamme on aina tilaa uusille aktiivisille tekijöille. Katso lisää www.keskuspuisto.org.

Haluatko mukaan vapaaehtoiseksi tapahtumaan? Tarvitsemme reippaita apukäsiä niin tapahtuma-alueen kasaamiseen, tapahtumapäivänä alueella auttamiseen kuin purkuunkin. Ota rohkeasti yhteyttä lastenfestarit@gmail.com

Haluatko yrityksesi tai yhdistyksesi mukaan tapahtumaan?

Ota yhteyttä:

Doris Tuohimaa, pääkoordinaattori
lastenfestarit@gmail.com
puh. 0408679805