Käytännön ohjeita vierailijoille

Miten pääsen perille?

Paikalle pääsee parhaiten kävellen tai julkisilla liikennevälineillä, ratikalla ja bussilla (kaikki Mannerheimintietä kulkevat ratikat ja bussit, Oopperan kohdalla kannattaa jäädä pois). Auton voi jättää Urheilustadionin läheisyyteen.

Missä Festarialue sijaitsee?

Festarialue on Oopperatalon takana jatkuen Hesperian puistoon. Erilaisia aktiviteettipisteitä on parikymmentä. Kannattaa siis varata hyvin aikaa!

Mistä löydän päivän ohjelman? Ketä tapahtumassa esiintyy?

Päivän ohjelma ja esiintyjien esittelyt löydät Ohjelma-sivulta.

Onko festareilla ruokaa?

Kyllä! Piknik- ja ruoka-alue on kansallisoopperan ala-ovien edessä nurmi-alueella. Piknik alueella voi nauttia omista eväistä tai ostaa ruokaa ruokakojuista. Tänä vuonna ruokakojuja on paikalla aiempaa enemmän. Mukana mm. Soi soi, Vary Bun, Hodarifillari, Jädelino, 3 kaverin jäätelö, Chef Sebastian, koululuokan kahvila ja lapsiystävällistä ruokaa tarjoileva Capital Catering.

Tarvitsenko korvatulpat mukaan?

Festarialueella soi musiikki ja vaikka äänentaso lasketaan lapsille sopivaksi, kannattaa korvat suojata esim. korvatulpilla tai -suojilla. Lavan edustalla musiikki on kuitenkin kovemmalla äänentoistolaitteiden takia.

Voiko rattaat ottaa mukaan?

Festarialue on puistossa joten rattaiden ja vaunujen kanssa voi helposti liikkua. Mikäli väkeä on paljon, niin olettehan kärsivällisiä! Ja huolehtikaa hyvin omista tavaroistanne ja laukuistanne, etteivät häviä!

Entäs WC:t?

Vierailla on käytössä Oopperantalon ala- ja yläkerran WC-tilat. Kulku WC-tiloihin on Oopperantalon Töölönlahden puoleisista ovista. WC-tilat ovat auki klo 9.45–16.00.

Käteistä vai kortti?

Kannattaa varata käteistä rahaa mukaan, alueella on tänä vuonna paljon ruokapisteitä, kahviloita ja herkkuja tarjolla! Sekä joissakin pisteissä voi olla jotakin ostettavaa.

Suojaa auringolta?

Varauduthan säänmukaisesti koska olemme ulkoalueella, jos paistaa aurinko niin ota mukaan aurinkosuojaa ja vettä. Jos sataa niin sadevarusteet kannattaa ottaa mukaan.

Löytötavarat? Ensiapu?

Kadoksissa olevia tavaroita voi tiedustella Lasten Festareiden infopisteestä, jossa sinua palvelevat Keskuspuiston Nuorkauppakamarilaiset. Ensiapua vaativiin tilanteisiin paikalla on SPR.

Tapahtuma-alueen kartta

Tapahtuma-alueen kartan löydät tästä (2017 vuoden kartta päivitetään sivuille lähempänä tapahtumaa).

Kuka tapahtuman järjestää?

Tapahtuman järjestävät Keskuspuiston nuorkauppakamari Helsinki ry ja PuskaPromotion yhteistyössä. Tapahtuman koordinoinnista vastaa PuskaPromotion, jonka mukana olo mahdollistaa tapahtuman entistä paremmat järjestelyt ja markkinoinnin kehittämisen. Keskuspuiston Nuorkauppakamari järjestää Lasten Festarit -tapahtuman yhtenä yhteiskuntaprojekteistaan. Keskuspuiston Nuorkauppakamari on aktiivisten nuorten aikuisten kontaktiverkosto, joka tarjoaa elämyksiä, ystäviä, oppimista ja mahdollisuuksia vaikuttaa. Helsingin ja koko pääkaupunkiseudun suurin nuorkauppakamari KePu tarjoaa monipuolista toimintaa jäsenilleen erilaisten tapahtumien, koulutustilaisuuksien ja juhlien muodossa.

Projekteissamme on aina tilaa uusille aktiivisille tekijöille. Katso lisää www.keskuspuisto.org.

Haluatko mukaan vapaaehtoiseksi tapahtumaan? Tarvitsemme reippaita apukäsiä niin tapahtuma-alueen kasaamiseen, tapahtumapäivänä alueella auttamiseen kuin purkuunkin. Ota rohkeasti yhteyttä lastenfestarit@gmail.com

Tapahtumaa tukevat

Haluatko yrityksesi tai yhdistyksesi mukaan tapahtumaan?

Ota yhteyttä:

Doris Tuohimaa, pääkoordinaattori
lastenfestarit@gmail.com puh. 0408679805