Käytännön Ohjeita

OhjelmaKartta

Tästä löydät käytännön ohjeita festaripäivään sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Muista Kotona

Käteistä vai kortti? Onko kaikki ilmaista?

Kannattaa varata käteistä rahaa mukaan, alueella on tänäkin vuonna paljon ruokapisteitä, kahviloita ja herkkuja tarjolla! Myös joissakin kumppaneiden pisteissä voi olla jotakin ostettavaa.

Lasten Festareita voi myös tukea osallistumalla arpajaisiin, arvat maksavat 2 €/kpl ja niistä voi voittaa kivoja palkintoja! Myynnissä myös Lasten Festarit tukija-pinssejä hintaan 2 €/kpl. Arpoja ja pinssejä voit ostaa päälavan viereiseltä infopisteeltä ja arpoja myös kiertäviltä arpamyyjiltä.

Aktiviteetit Lasten Festareilla ovat maksuttomia eikä tapahtumassa ole pakko käyttää lainkaan rahaa. Omat eväät ovat sallittuja!

Voiko rattaat / vaunut ottaa mukaan?
Festarit ovat puistoalueella, joten rattaiden ja vaunujen kanssa voi helposti liikkua. Mikäli väkeä on paljon, niin olettehan kärsivällisiä. Sopu sijaa antaa!
Vaunuparkki löytyy Oopperan lipan alta eli Töölönlahden puoleisen sisäänkäynnin lähettyviltä. Ethän jätä arvoesineitä vaunuparkkiin, sillä emme pysty vahtimaan vaunuja koko tapahtuman ajan. Voit jättää vaunut ja tavarat vaunuparkkiin omalla vastuulla. Suosittelemme kantovälineitä vaunujen sijaan, mikäli mahdollista. Tämä helpottaa alueella liikkumista.
Muistakaa myös huolehtia omista tavaroistanne ja laukuistanne kulkiessanne festarialueella.
Tarvitsenko korvatulpat mukaan?

Festarialueella soi musiikki ja vaikka äänentaso lasketaan lapsille sopivaksi, kannattaa korvat suojata esim. korvatulpilla tai -suojilla. Lavan edustalla musiikki on kovemmalla äänentoistolaitteiden takia. Melulta voi suojautua myös viettämällä aikaa kauempana kaiuttimista.

Suojaa auringolta? Janottaako?

Varauduthan säänmukaisesti, koska tapahtuma järjestetään ulkoalueella. Jos aurinko paistaa, ota mukaan aurinkosuojaa ja vettä sekä suojaudu hatulla. Jos sataa, sadevarusteet kannattaa ottaa mukaan. Lasten Festarit järjestetään säästä riippumatta ja tulemalla paikalle varmistat, että tämä kiva tapahtuma tehdään myös ensi vuonna 😊

Tapahtumassamme on vesipiste, josta voit täyttää vesipullosi. Vesipiste sijaitsee amfilavan vieressä ylämäessä ja on maksuton.

Mikäli sinulla tulee huono olo auringonpaisteen tai janon vuoksi, ensiapumme sijaitsee alueen keskivaiheilla Open Stagen lähellä. Infopisteet päälavan ja amfilavan läheisyydessä auttavat myös ja tarvittaessa hälyttävät lisäapua paikalle.

Siirtyminen

Missä festarialue sijaitsee?

Festarialue on Helsingin Hesperian puisto ja Oopperatalon edusta. Erilaisia aktiviteettipisteitä on yli 50. Aikaa kannattaa siis varata alueella kiertelyyn.

Miten pääsen perille?

Paikalle pääsee parhaiten kävellen tai julkisilla liikennevälineillä, ratikalla ja bussilla (kaikki Mannerheimintietä kulkevat ratikat ja bussit, Oopperan kohdalla kannattaa jäädä pois). Auton voi jättää Urheilustadionin läheisyyteen.

Mihin pyörät voi jättää parkkiin?

Festarikävijät voivat jättää pyöränsä parkkiin tapahtuma-alueen laidoille ja Oopperan lipan alla sijaitsevaan pyöräparkkiin.

Saako tapahtuma-alueella pyöräillä?

Haluamme rauhoittaa puistoalueen festarikäyttöön ja Töölönlahden pyöräilykaista suljetaankin pyöräily- ja potkulautailuliikenteeltä la 3.8.2019 klo 6.00-18.00 väliseksi ajaksi. Pyörät ja potkulaudat ohjataan kulkemaan Mannerheimintien kautta. Katso tarkempi reitti tiedotteestamme (linkki tiedotteeseen).

Ohjelma

Mistä löydän päivän ohjelman?

Päivän ohjelma ja esiintyjien esittelyt löydät Ohjelma-sivulta. Lisätietoja mm. kumppaneidemme tarjoamista aktiviteeteista löydät Fb-sivuiltamme.

Ketä tapahtumassa esiintyy?

Päivän ohjelma ja esiintyjien esittelyt löydät Ohjelma-sivulta. Lisätietoja mm. kumppaneidemme tarjoamista aktiviteeteista löydät Fb-sivuiltamme.

Onko festareilla ruokaa / juomaa?

Kyllä! Festarialueella on useita ruokakojuja. Paikalta löytyvät ruokakojut voit tarkistaa ohjelma-sivuilta ja niiden sijainnit on merkitty kirjaimin festarikarttaan. Ruokakojuilla on myynnissä monenlaista syötävää ja juotavaa.

Omien eväiden syöminen on täysin sallittua ja piknikille saa ryhtyä missä vain, missä tilaa on! Jätäthän kuitenkin tilaa lavojen ja aktiviteettipisteiden luokse, jotta muutkin pääsevät osallistumaan kivaan ohjelmaan 😊

Tapahtumassamme on vesipiste, josta voit täyttää vesipullosi. Vesipiste sijaitsee amfilavan vieressä ylämäessä ja on maksuton.

 

Käytös

Tapahtuma-alueella kuvataan

Festarialueella taltioidaan kesän kivointa tapahtumaa valo- ja videokuvaten. Lisäksi somessa saatetaan tehdä livelähetyksiä. Materiaalia voidaan käyttää jatkossa Lasten Festarien ja PuskaPromotionin markkinoinnissa. Festarialue on julkinen tila ja myös festarivieraat ja kumppanit todennäköisesti kuvaavat menoa ja meininkiä.

Tapahtuma on savuton ja päihteetön

Lasten Festarit on savuton ja päihteetön tapahtuma. Tupakoithan siis tapahtuma-alueen ulkopuolella.

Ota yhteys järjestyksenvalvontaan

Järjestyksenvalvonnan esimies ja turvallisuuspäällikkö tapahtumassa on Olli Lukkari. Hänet saa kiinni numerosta: 0405736274.

 

Ota yhteyttä turvallisuuspäällikköön, jos huomaat, että alueella jokin aiheuttaa turvallisuusriskin, siellä liikkuu esim. päihtyneitä, aggressiivisesti käyttäytyviä henkilöitä tai jos löydät eksyneen lapsen.

Voit myös pyytää tapahtuman järjestäjiltä apua järjestyksenvalvojien saamiseksi paikalle. Tapahtuman järjestäjät tunnistat huomioliiveistä.

 

r

Hätä

Katosiko lapsi tai tavara? Tarvitsetko ensiapua?

Kadoksissa olevia tavaroita ja lapsia voit tiedustella infopisteiltä. Tiedotamme löytötavaroista ja huoltajiaan etsivistä lapsista myös Facebookissa.

Ensiapupiste löytyy tapahtuma-alueen keskivaiheilta Töölönlahden pyöräkaistan varrelta Open Stagen läheltä (kartta). Infopisteet päälavan ja amfilavan läheisyydessä auttavat myös ja tarvittaessa hälyttävät lisäapua paikalle.

Turvallisuusvastaavamme tapahtumassa on Olli Lukkari, p. 0405736274.

Missä sijaitsee WC?

Yleisölle on käytössä Oopperantalon ala- ja yläkerran WC-tilat. Kulku WC-tiloihin on Oopperatalon Töölönlahden puoleisista ovista. WC-tilat ovat auki yleisölle klo 9.45–16.00. Oopperan WC-tiloista löytyvät myös vaipanvaihtopisteet, joihin Delipap on sponsoroinut ilmaisia Muumi-vaippoja vaipanvaihtotarpeisiin!

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Lasten Festareiden historiassa meillä on myös bajamajoja yhteistyössä Lassila & Tikanojan kanssa. Näitä helpotushuoneita on ripoteltu ympäri festarialuetta ja löytyypä myös omia minibajamajoja pelkästään lasten käyttöönkin!

Lisäksi Hesperian puistossa on käytössä siellä normaalistikin oleva yleisö-WC.

WC-sijainnit voit tarkastaa festarialueen kartasta.

Järjestäjät

Kuka tapahtuman järjestää?

Tapahtuman järjestävät Keskuspuiston nuorkauppakamari Helsinki ry ja lämminhenkinen tuotantotoimisto PuskaPromotion yhteistyössä. Tapahtuman koordinoinnista vastaa PuskaPromotion, jonka mukana olo mahdollistaa tapahtuman entistä paremmat järjestelyt ja markkinoinnin kehittämisen.

Keskuspuiston Nuorkauppakamari järjestää Lasten Festarit -tapahtuman yhtenä yhteiskuntaprojekteistaan. Keskuspuiston Nuorkauppakamari on aktiivisten nuorten aikuisten kontaktiverkosto, joka tarjoaa elämyksiä, ystäviä, oppimista ja mahdollisuuksia vaikuttaa. Helsingin ja koko pääkaupunkiseudun suurin nuorkauppakamari KePu tarjoaa monipuolista toimintaa jäsenilleen erilaisten tapahtumien, koulutustilaisuuksien ja juhlien muodossa. Projekteissamme on aina tilaa uusille aktiivisille tekijöille. Katso lisää www.keskuspuisto.org.

 

Haluatko mukaan vapaaehtoiseksi tapahtumaan? Tarvitsemme reippaita apukäsiä niin tapahtuma-alueen kasaamiseen, tapahtumapäivänä alueella auttamiseen kuin purkuunkin. Ota rohkeasti yhteyttä lastenfestarit@gmail.com

Haluatko yrityksesi tai yhdistyksesi mukaan tapahtumaan?

Haluatko yrityksesi tai yhdistyksesi mukaan tapahtumaan? Ota yhteyttä:

Doris Tuohimaa, pääkoordinaattori

lastenfestarit@gmail.com

Puhelin 0408679805

Liity lastenfestarit postituslistalle

Pysy perillä mm. Lasten Festareiden ohjelmasta, esiintyjistä ja arvonnoista! Lähetämme vuosittain 2-4 kirjettä, emme siis tuki sähköpostiasi 🙂