Lasten Festareille voi tänä vuonna osallistua mistä päin Suomea ja maailmaa tahansa!

Tiedote: 29.6.2020

Julkaisuvapaa: HETI

Suomen suurin maksuton lastenkulttuuritapahtuma Lasten Festarit toteutetaan tänä vuonna poikkeuksellisesti virtuaalitapahtumana la 1.8.2020 osoitteessa www.lastenfestarit.fi. Tapahtuma tekee pitkäjänteistä työtä lapsiperheiden eriarvoisuuden vähentämiseksi järjestämällä vuosittain yleisölle maksuttoman suuren luokan lastenkulttuurifestivaalin. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään jo 14. kertaa ja ensimmäistä kertaa virtuaalitoteutuksena.

Päätös virtuaalitapahtuman järjestämisestä ei ollut järjestäjille helppo, mutta vastuullisuus on yksi tapahtuman keskeisistä arvoista ja tapahtumanjärjestäjät halusivatkin toimia arvojensa mukaisesti myös poikkeusoloissa. Luvassa ei kuitenkaan ole mikään ”perusstriimi” vaan Lasten Festarit jatkaa kunnianhimoista työtään lastenkulttuurin osallisuuden lisäämiseksi ja työstääkin nettisivuilla toteutettavaan tapahtumaan virtuaalikarttaa ja vuorovaikutteista striimilähetystä, jossa on hybdiritapahtuman elementtejä.

”Vaikka luonnollisesti mieluiten järjestäisimme Lasten Festarit tuttuun tapaan Hesperian puistossa, olemme samaan aikaan innoissamme uudenlaisen tapahtumakonseptin tuomista uusista mahdollisuuksista. Virtuaalikartta vaikuttaa sellaiselta lisäykseltä, joka tulee jäämään elämään Lasten Festareille myös tulevina vuosina ja antaa uudenlaisen kosketuspinnan yleisön ja kumppaneidemme välille. Vuorovaikutteisen striimilähetyksen rakentaminen on myös jännittävä ammatillinen haaste ja hybridimäisyys on varmasti tullut jäädäkseen tulevaisuuden tapahtumien olennaiseksi osaksi.”, tapahtuman pääkoordinaattori Doris Tuohimaa pohtii.

Innostavia esiintyjiä, lapset mukaan lähetykseen ja uusi virtuaalidiskokonsepti!

Lasten Festarit on tuttuun tapaan jälleen täynnä ohjelmaa ja virtuaalisesta festarikokemuksesta halutaan luoda niin aito kuin suinkin mahdollista. Pääesiintyjinä ovat Muumit, Mimi ja Kuku sekä Kengurumeininki, jotka kaikki kokeneina lastenkulttuuriammattilaisina heittäytyvät rohkeasti mukaan virtuaalitapahtumaan ja osallistavat yleisöä osallistumaan esityksiin kotikatsomoista käsin.

Isojen esiintyjien lisäksi ohjelmassa on jos jonkinlaista kivaa tekemistä, kokemista ja näkemistä koko perheelle. Tapahtuman teema tänä vuonna on käsillä tekeminen ja rakentaminen, lähetyksen aikana pääseekin rakentamaan temppuradan, opettelemaan piirtämistä taiteilijan opastamana, siivoamaan kuin Peppi Pitkätossu, opettelemaan Origamien saloja, leikkimään perinneleikkejä, pelaamaan sisäsählyä ja vaikka mitä muuta. Luvassa on kymmenittäin erilaisia aktiviteetteja, aivan kuin puistofestareillakin!

Mutta Lasten Festareille on mahdollista nettilähetykseen osallistumisen lisäksi tulla myös paikan päälle kutsuttuna – Lasten Open Stage sekä upouusi virtuaalidisko kutsuvat rajatun määrän lapsia paikan päälle striimistudioon Helsinkiin esiintymään ja pitämään hauskaa. Lastenkulttuurikeskus Musikantit toteuttaa Lasten Open Stagen ja lavalle on mahdollista tulla esiintymään joko livenä studiolta käsin, lähettämällä videonsa etukäteen näytettäväksi lähetyksessä tai soittamalla Joulupukin kuuma linja -tyylisesti suoraan lähetykseen! Tapahtumassa on myös tanssikisa, johon voi lähettää oman tanssivideonsa ennakkoon. Lisätietoja tapahtuman nettisivuilta.

Kerrankin Lasten Festareille pääsee mistä päin Suomea tahansa!

”Sekin hyvä puoli nettitapahtuman järjestämisessä on, että se tukee missiotamme lapsiperheiden eriarvoisuuden vähentämiseksi tuomalla maksuttoman lastenkulttuurielämyksen yhä useamman ulottuville! Nettilähetys poistaa osallistujilta maantieteelliset esteet ja ensimmäistä kertaa historiassa Lasten Festareita voi seurata Helsingin lisäksi niin Inarissa, Kemissä, Sulkavalla kuin vaikkapa Lappeenrannassakin tai vaikka missä päin maailmaa hyvänsä. Muistakaa siis surffata www.lastenfestarit.fi lauantaina 1.8. ja hauskuus on taattu!”, Tuohimaa jatkaa.

Lasten Festarit on Keskuspuiston Nuorkauppakamari Helsinki ry:n ja PuskaPromotion tuotantotoimiston yhdessä toteuttama yleisölle maksuton lastenkulttuuritapahtuma, joka tarjoaa koko perheelle hauskaa tekemistä, kokemista ja näkemistä kesäloman päättymisen kynnyksellä. Lasten Festarit järjestetään virtuaalisesti 1.8.2020 klo 10-16 osoitteessa www.lastenfestarit.fi

 

Lisätietoja,

Doris Tuohimaa

Lasten Festarit pääkoordinaattori

PuskaPromotion ja Keskuspuiston Nuorkauppakamari – Helsinki ry

lastenfestarit@gmail.com

  1. 0408679805