Lasten Festarit täyttää 15v ja juhlii suuria synttäreitä virtuaalisilla festareilla livestriimissä 7.8.2021

Tiedote: 30.4.2021

Julkaisuvapaa: HETI

Suomen suurin maksuton lastenkulttuuritapahtuma Lasten Festarit toteutetaan tänä vuonna livestriiminä la 7.8.2020 osoitteessa www.lastenfestarit.fi. Syy virtuaaliseen muotoon on vielä alkuvuodesta – ja tämän tiedotteen julkaisuhetkelläkin – epävarma pandemiatilanne. Hesperian puisto on ollut tapahtumassamme kirjaimellisesti täynnä ja lasten tapahtuman ollessa kyseessä turvavälien valvominen on erityisen haasteellista. Emme halua ottaa pienintäkään riskiä.

Viime vuoden katsojaluvut olivat mahtavat ja saimme runsaasti palautetta, että lapset olivat seuranneet striimiä mielenkiinnolla ja aktiivisesti osallistuen!

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään jo 15. kertaa ja tarjolla tuleekin olemaan suuret synttärit. Livestriimi kannustaa lapsia aktiiviseen osallistumiseen taiteen monissa muodoissa. Erityinen teema on lahjan antaminen ja myös taito ottaa se vastaan, jotta antaja saa kokea aidon antamisen ilon. Kenties juuri me aikuiset tarvitsemme tätä jälkimmäistä oppia joskus? Viime vuodesta tapahtumaa tiivistetään ja nyt kaikki tapahtuu yhdessä striimikanavassa.

Pääesiintyjät ovat Tradekan kutsumat Sairaalaklovnit, suursuosikkimme Mimi ja Kuku sekä vauhdikas Wimmaralli. Ovet ovat auki Open Stagelle tulla paikan päälle myös esiintymään, jos joku pikkuväestä innostuu mukaan. Lisäksi mukana on joukko upeita muita esiintyjiä, joita paljastamme pikku hiljaa. Niin ja se hauska disko; se on mukana jälleen! Koettavaa ja kokeiltavaa on luvassa runsaasti.

Sairaalaklovnien mukaan tulo korostaa erityisesti hoitolaitoksissa tai muualla sisätiloissa olevien lasten mukaan pääsemistä, kun tapahtuma on virtuaalinen. Nyt jos koskaan olemme todella esteetön ja inklusiivinen tapahtuma.

Lasten Festarit on Keskuspuiston Nuorkauppakamari Helsinki ry:n ja PuskaPromotion tuotantotoimiston yhdessä toteuttama yleisölle maksuton lastenkulttuuritapahtuma, joka tarjoaa koko perheelle hauskaa tekemistä, kokemista ja näkemistä kesäloman päättymisen kynnyksellä.

Lasten Festarit järjestetään virtuaalisesti la 7.8.2021 klo 12-16 osoitteessa www.lastenfestarit.fi

Lisätietoja,

Sirkku Hoikkala

Lasten Festarit pääkoordinaattori

PuskaPromotion ja Keskuspuiston Nuorkauppakamari – Helsinki ry

lastenfestarit@gmail.com

p. 0442504075