Maksuton lastenkulttuuritapahtuma tasavertaisuuden asialla

TIEDOTE

JULKAISUVAPAA:HETI

Maksuttomalla lastenkulttuurilla poistetaan perheiden eriarvoisuutta – ilmaistapahtuma Lasten Festarit tarjoaa laadukasta matalan kynnyksen lastenkulttuuria la 3.8.2019

Jo 13. kerran järjestettävä maksuton lastenkulttuuritapahtuma Lasten Festarit järjestetään jälleenlauantaina 3.8.2019 Hesperian puistossa Helsingissä. Lasten Festarit on KeskuspuistonNuorkauppakamari Helsinki ry:n ja PuskaPromotion tapahtumatoimiston yhdessä toteuttamailmainen lastenkulttuuritapahtuma, joka tarjoaa koko perheelle hauskaa tekemistä, kokemista janäkemistä koko päiväksi kesäloman päättymisen kynnyksellä. Luvassa on siis Lasten Festareidenmukaan ”kesän kivoin päivä”.

Tapahtuma kannustaa lapsia osallistumaan, liikkumaan ja nauttimaan laadukkaastalastenkulttuurista. Se tarjoaa elämyksiä myös niille perheille, joiden ulottumattomissamaksulliset tapahtumat ovat ja näin lisää osallisuutta ja yhteisöllisyyttä yhteiskunnassa.Tapahtuman tuloksena lapset saavat positiivisia kokemuksia laadukkaastalastenkulttuurista taustastaanriippumatta.

Tapahtuma tukee myös lastenkulttuurin kehittymistä pääkaupunkiseudulla tarjoamallatilaisuuden eri toimijoiden kohtaamiseen.

”Meidän tavoitteenamme Lasten Festareilla on jatkuvasti pyrkiä kohti ekologisempaatapahtumantuotantoa sekä kannustaa perheitä kierrättämään ja tekemään kestäviäkulutusratkaisuja. Tapahtuma haluaa omalta osaltaan olla mukana kasvattamassa lapsistaympäristötietoisia toimijoita ja tapahtumassa panostetaankin monella osa-alueella ekologisuuteen.Tapahtuma tukee myös lastenkulttuurin kehittymistä pääkaupunkiseudulla antamalla lapsillemahdollisuuden tuottaa itse omannäköistään kulttuuria ja esiintyä Open Stagella. Lasten Festareidenmonenlaiset muut kulttuuriesitykset myös kasvattavat lapsiyleisöstä monipuolisiakulttuurinkuluttajia.” Lasten Festareiden pääkoordinaattori Doris Tuohimaa pohdiskelee.

Hesperian puisto rauhoitetaan festarikäyttöön klo 6.00-18.00 väliseksi ajaksi

Päivän aikana Hesperian puistossa vierailee jopa yli 20000 kävijää. Tästä syystä puistoalue jaTöölönlahden pyöräilykaista halutaan rauhoittaa festarikäyttöön ja Töölönlahdenpyöräilykaista suljetaankin pyöräilyliikenteeltä la 3.8.2019 klo 6.00-18.00 väliseksi ajaksi. Pyöräilyliikenne ohjataan kulkemaan Mannerheimintien kautta, liikenne katkaistaan liitteenä olevankartan mukaisesti. Paikan päällä on liikenteenohjaajia ohjeistamassa pyöräilijöitä festarialueenkiertämisestä. Festarialueen läpi pyöräily onkielletty. Festarikävijät voivat jättää pyöränsäparkkiin tapahtuma-alueen laidoille.

Lasten Festarit lauantaina 3.8.2019 klo 10-16 Hesperian puistossa Helsingissä. Tapahtuma onmaksuton ja kaikille avoin.

Lisätietoja:

Doris Tuohimaa, pääkoordinaattori

p.0408679805

lastenfestarit@gmail.com

 

Olli Lukkari, turvallisuuspäällikkö

p. 0405736274

lastenfestarit@gmail.com

 

Liite 1. Lasten Festarit pyöräilijöiden poikkeusreitti tapahtuman aikana la 3.8.2019

 

Tiedote 3 Lastenkulttuuri Lasten Festareilla 2019